Waarom je 's ochtends als eerste yoga zou moeten doen

Als u geen ochtendmens bent, was de titel van dit artikel waarschijnlijk al genoeg om u luidop te laten kreunen. Als iemand die ook moeite heeft zich energiek en enthousiast te voelen in de vroege ochtenduren van de dag, zou ik het je zeker niet kwalijk nemen voor je reactie. Toch denk ik dat het belangrijk is om elke dag goed te beginnen, zelfs als dat betekent dat je voorbij gevoelens van slaperigheid of vermoeidheid moet stappen om dat te doen.

Naast dit alles realiseerde ik me ook dat er waarschijnlijk bepaalde stappen zijn die ik elke ochtend kan nemen die echt kunnen helpen om mijn mentale helderheid en focus te verbeteren, terwijl het de slaperigheid of vermoeidheid elimineert die vaak gepaard gaat met mijn ochtenden (in ieder geval totdat ik een kopje koffie heb gehad). Ik begon wat onderzoek te doen naar gezonde ochtendgewoonten, en zo kwam ik op een geweldige post van Get Zen Yoga over de voordelen van het starten van een vroege ochtend yoga routine. Dit is wat ik geleerd heb.

Misschien weet je al over een aantal van de gezondheidsvoordelen van yoga, maar ik zal een korte opfrisser hier toch bieden. Yoga is een fantastisch alternatief voor lichaamsbeweging, omdat het ook dient om de spieren in het lichaam los te maken, terwijl het de mentale helderheid verbetert en zelfs de energie in het lichaam verhoogt. Yoga is ook geweldig voor het verminderen van gevoelens van stress en angst, en regelmatige yoga beoefening is in verband gebracht met een algehele verbetering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid en welzijn. Er zijn veel goede redenen om een regelmatige yoga routine te proberen, maar het blijkt dat het beoefenen van yoga het allereerste wat je 's ochtends doet misschien wel een van de beste manieren is om echt te profiteren van de vele gezondheidsvoordelen.

Dit is te wijten aan verschillende factoren. Ten eerste, het instellen van een yoga routine in de ochtend helpt uw lichaam om zijn slaapgewoonten te reguleren. Na verloop van tijd zal uw lichaam eraan gewend raken om wakker te worden en onmiddellijk een energieboost te krijgen van yoga, waardoor het veel gemakkelijker wordt om uit bed te komen omdat uw lichaam een taak heeft om naar uit te kijken. Een van de belangrijkste voordelen van yoga in de ochtend die ik persoonlijk heb gemerkt is hoe het me in staat stelt om rustiger en meer ontspannen te blijven gedurende de hele dag, zelfs als het ooit erg hectisch en stressvol wordt.